Kampsportens hjälp

Hej alla läsare!

Vill faktiskt i detta blogginlägg lyfta något som betyder väldigt mycket för mig.
Kan börja med att berätta om när jag var liten så satte mina föräldrar mig på att träna kampsport på en klubb som heter Kaisho. Jag var 7 år gammal när jag började med kampsporten och har hållt i gång i 20 år. Jag började med traditionell jiujutsi och tyckte väll att det var ganska kul. Jag hade mitt mål att jag skulle ta mitt gröna vuxenbälte och tränade hårt inför det.
Jag kommer ihåg att jag fick det efter en uppvisning och jag var super stolt över mig själv.
Jag kommer även ihåg när jag var 15 år att jag ville börja med lite tuffare sport. Jag började på brasiliansk- jiujutsi (bjj). Detta är en sorts brottning och man använder en dräkt. Detta var skit kul! Jag var på många tävlingar och höll på med denna sporten i många år.
Samtidigt som bjj höll jag på med boxning. Det är så himla roligt, du får verkligen använda hela kroppen. Har man en dålig dag, kan man alltid slå av sig.
Förutom mina föräldrar så har just kampsporten hjälpt mig mycket i min uppväxt. Den här hjälpt mig att bearbeta jobbiga saker som man har varit med om.  Kampsporten har hjälpt mig att utveckla en respekt och ödmjukhet mot andra människor men framför allt mitt självförteoende.
Under min skolgång hade jag det jätte tufft, med en dyslexi och de kraven som ställs för att bli godkänd var min stress och oro enorm. Jag hade ständigt ont i magen och trodde aldrig jag skulle fixa skolan. Jag fick ingen hjälp av skolan utan jag fick kämpa mig igenom allt. Som tur är hade jag mina föräldrar och min moster och morbror som hjälpte mig med matematiken och språket. Utan dem hade jag nog inte klarat mig.

I detta fallet hjälpte kampsporten mig i min koncentration, vilket resulterade att jag lättare kunde ta in information. Jag tog mig igenom hela min skolgång + en högskoleutbildning med en dyslexi och klarade tentorna även om jag fick göra om dem ett par gånger. Jag har aldrig gett upp! Jag har alltid kämpat mig igenom allt! Jag blev också utbildad förskollärare..

Tro på er själva och att ni kan!

??

Med vänliga hälsningar

Cecilia Jensen ?

  • 171 visningar

Gillar

Kommentarer